Τρίτη 13 Απριλίου 2010

pao 2011



Προς αποχώρηση


Στην πρώτη κατηγορία βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αναμένεται να φύγουν από τον φετινό πρωταθλητή.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: Είναι δεδομένο εδώ και αρκετό καιρό ότι δεν θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» το έχουν πάρει απόφαση και ο διεθνής επιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

Γκάμπριελ Ροντρίγκεζ: Αν και έχει τετραετές συμβόλαιο δεν κατάφερε να καταξιωθεί στον Παναθηναϊκό και οι ιθύνοντες του «τριφυλλιού» δεν πιστεύουν ότι μπορεί να δείξει κάτι διαφορετικό. Θα ψάξουν ομάδα για να τον παραχωρήσουν.

Φίλιππος Δάρλας: Αν και έδωσε λύσεις στο αριστερό άκρο της άμυνας κατά την διάρκεια της φετινής περιόδου, ταλαιπωρήθηκε αρκετά από μυϊκούς τραυματισμούς και αυτό φαίνεται ότι... πληρώνει.

Μάριο Γκαλίνοβιτς: Η καριέρα του στον Παναθηναϊκό τελείωσε στο παιχνίδι με την Σταντάρ στο ΟΑΚΑ. Δεν κατάφερε να ξεπεράσει το οικογενειακό πρόβλημα που έχει, είναι σκιά του εαυτού και το καλοκαίρι αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.

Γιόσου Σαριέγκι: Το συμβόλαιο του τελειώνει. Ο Παναθηναϊκός θα εξετάσει τις προθέσεις του Βάσκου αλλά οι πιθανότητες να παραμείνει είναι ελάχιστες. Μόνο αν δεχθεί μείωση αποδοχών μπορεί να συνεχίσει να φορά την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Δύσκολα τα πράγματα για τον «Σάρι».

Προς παραμονή

Στην δεύτερη είναι ποδοσφαιριστές, για τους οποίους κατά καιρούς έχουν γραφτεί διάφορα σενάρια αλλά όπως όλα δείχνουν θα παραμείνουν κάτοικοι Παιανίας. Εξάλλου στο «πράσινο στρατόπεδο» θεωρούν πως είναι παίκτες που μπορεί να «χτιστεί» μια νέα γενιά. Παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις και να καθιερωθούν.

Άντε Ρουκάβινα: Ο Κροάτης είναι μεγάλο ταλέντο αλλά δεν έχει καταφέρει να προσαρμοσθεί και να δείξει αυτά που μπορεί. Ωστόσο αποτελεί μια μεγάλη επένδυση και υπάρχει η πίστη ότι την νέα χρονιά θα κάνει... παπάδες.

Σίλβα Κλέιτον: Η καριέρα του στον Παναθηναϊκό πέρασε από... χίλια κύματα αλλά η έλευση του Νιόπλια θα τον κρατήσει στην ομάδα. Ο 45χρονος προπονητής τον θέλει και λογικά ο Βραζιλιάνος θα παραμείνει.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: O διεθνής μεσοεπιθετικός είναι από τα παιδιά στα οποία θέλουν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» να δουν την επόμενη μέρα. Τον πιστεύουν και μην ξεχνάμε ότι μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Αντώνης Πετρόπουλος: Στην πρώτη του σεζόν έδειξε ότι έχει τα προσόντα να παίξει στον Παναθηναϊκό. Με την έλευση του Σισέ, όπως ήταν λογικό, δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής αλλά αποτελεί ιδανική ρεζέρβα του Γάλλου και δύσκολα θα φύγει. Εκτός και αν το θελήσει ο ίδιος.

Ματίας Μπιάρσμιρ: Για τον Σουηδό που διαθέτει πολύ καλά στοιχεία υπάρχει η πεποίθηση ότι την δεύτερη χρονιά θα είναι πολύ καλύτερος και ότι θα αποτελέσει μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για την άμυνα.

Πέντε με έξι κινήσεις

Τώρα, και όσον αφορά τις προσθήκες τα πράγματα είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα. Θεωρείται δεδομένη η απόκτηση του... hummer που θα κάνει την διαφορά ενώ υπάρχουν πιθανότητες να αποκτηθεί και δεύτερος κεντρικός αμυντικός.

Από κει και πέρα προτεραιότητα είναι η έλευση ενός αριστεροπόδαρου εσωτερικού μέσου αλλά και ενός παίκτης που θα κάνει την διαφορά στο δεξί «φτερό» αντί του Σαλπιγγίδη. Τον αντίστοιχο Λέτο δηλαδή.

Κίνηση θα γίνει και στα αριστερά της άμυνας μετά την διαφαινόμενη αποχώρηση του Δάρλα.

Ο Σιμάο και ο Νίνης

Οι δύο πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού έχουν... τρελάνει την ποδοσφαιρική Ευρώπη και το όνομα τους βρίσκεται στα μπλοκάκια πολλών σκάουτερ μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Δεν αποκλείεται το καλοκαίρι να έρθουν προτάσεις αλλά στην Κηφισίας και Αλεξάνδρας είναι ξεκάθαροι. «Από την στιγμή που δεν έχουμε προτάσεις δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτό αλλά η φιλοσοφία μας είναι να χτίσουμε πάνω σε αυτά τα παιδιά και όχι να τους πουλήσουμε για να μαζέψουμε λεφτά».

Η λογική για τον τερματοφύλακα

Tώρα, και όσον αφορά τις φήμες για τον Ντάνι Φερνάντεζ του Ηρακλή στον Παναθηναϊκό αν και τον θεωρούν καλό τερματοφύλακα δεν ενδιαφέρονται για την απόκτηση του, καθώς εκτός του ότι θεωρούν βασική επιλογή τον Τζόρβα θέλουν το καλοκαίρι να δουν αν ο Καρνέζης μπορεί να ανταπεξέλθει σε ρόλο δεύτερου. Αν κριθεί αρνητικά τότε θα γίνει κίνηση για πορτιέρο που περισσότερο θα είναι «δευτερότριτος» παρά «δευτεροπρώτος» ενώ δεν αποκλείεται και το ακραίο σενάριο της επιστροφής του Μάλαρτζ.

Οι δανεικοί

Παράλληλα, για τους δανεικούς ποδοσφαιριστές αν και δεν μπορεί τίποτα να ειπωθεί με σιγουριά για εκείνους που θα επιστρέψουν, ο Μαρσέλο Μάτος μετά και την αποχώρηση του Τεν Κάτε είναι αρκετά πιθανό να γυρίσει από την Κορίνθιανς. Ελπίδες θα έχει και ο Ντέιβιντ Μπραζ αν καταφέρει να πάρει ευρωπαϊκό διαβατήριο ενώ μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες για τον Στέφανο Σιόντη που έκανε πολύ καλή σεζόν στην Καβάλα.


Έρχονται με... φόρα

Από κει και πέρα, αξίζει να αναφερθούμε και σε τέσσερις νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αναμένεται να μας απασχολήσουν στο μέλλον, καθώς για αυτούς υπάρχει εξαιρετική άποψη στα υψηλά κλιμάκια. Πρόκειται για τέσσερις παίκτες της Golden Team: Ο τερματοφύλακας Στέφανος Καπίνος, ο Χάρης Μαυρίας που παίζει δεξί «φτερό», ο Φώντας Φέτσης που αγωνίζεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής και ο Ρόμπερτ Σταμπολζίεφ που είναι αριστερό χαφ.

Ο πέμπτος της παρέας είναι ο... γνωστός Γιώργος Μαχλελής που προπονείται με την πρώτη ομάδα ενώ αποτέλεσε... αδυναμία του Τεν Κάτε και μπορεί να παίξει τόσο στην άμυνα όσο και στο κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου